Myślowa Bałaganiara

Gdybym przy urodzeniu nie miała nadanego imienia i nazwiska – mogłabym nazywać się Myślową Bałaganiarą

Chleb pomidorowy z bazylią (z automatu)

IMAG0309

Choć, nie przepadam za koncentratem pomidorowym, to jeżeli już go otworzę warto go wykorzystać. Zabierając się za pieczenie chleba, stwierdziłam, że nic się nie stanie, jeśli dodam dwie łyżki do bochenka. Nic się nie stało, a wręcz przeciwnie, chleb ma delikatny, pomidorowy posmaczek i niesamowicie marchewkowy kolor!

IMAG0310

Potrzebne składniki:

200 ml jogurtu naturalnego
200 ml mleka
100 ml wody
1 łyżka oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
450 g mąki pszennej typ 650
1 czubata łyżeczka soli, cukru i bazylii
2 łyżeczki drożdży instant

IMAG0312

 

IMAG0311

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 4 marca 2014 by in Pieczenie w automacie and tagged , , , , .
%d blogerów lubi to: